Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit event is voorbij.

Auto-immuunaandoeningen en TCM

25 oktober 2019 14:00 tot 26 oktober 2019 17:00

€275

Docent: Yan Schroën

Op 25 en 26 oktober zal Yan Schroën ons op zijn inmiddels bekende zeer inspirerende en informatieve wijze geboeid weten te houden met zijn inzichten over ontstaan en behandelen van auto-immuunaandoeningen vanuit de TCM.

De auto-immuunaandoeningen behoren tot de complexe chronische aandoeningen van onze moderne beschaving. In de praktijk neemt het aantal patienten toe, die met deze diagnose binnekomen. En het klachtenbeeld is heel gevarieerd. Van longaandoeningen tot huidziekten, van allergische reacties tot rheumatische klachten. Het scala aan verschijningsvormen is heel breed en daarom is de aanpak in de reguliere westerse geneeskunde dan ook vaak multidisciplinair.

Zoals de naam al aangeeft, is het onderliggende probleem een verstoring van het immuunsysteem.

Tijdens deze tweedaagse scholing bekijken we het algemene beeld van auto-immuunaandoeningen nader en wat de TCM benadering hiervan is.

Verder zullen we een aantal in de praktijk voorkomende auto-immuunaandoeningen analyseren. Een beschrijving van de westerse pathologie en de TCM differentiaal diagnose zullen besproken worden van Sjögren, systematische  lupus erythematodes, rheumatoide arthritis, sclerodermie, ziekte van Graves, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook de mogelijke begeleiding met acupunctuur en Chinese kruiden zal bij deze aandoening besproken worden.

Gegevens

Begin:
25 oktober 2019 14:00
Einde:
26 oktober 2019 17:00
Kosten:
€275

Locatie

Victoria Park Plaza Hotel, Amsterdam