Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit event is voorbij.

De koele overgang

19 april 2019 14:00 tot 20:00

€135

Docent: Marijke Pfeiffer.

 

De overgang & menopauze staan in toenemende mate in de aandacht. Het climacterium zijn de overgangsjaren in aanloop naar de menopauze In die periode kunnen vrouwen nog menstrueren maar toch al klachten hebben. Na de allerlaatste menstruatie volgt de menopauze. Dit is een levensfase waarbij de lichamelijke vruchtbaarheid gestopt is en er geleidelijk een nieuw evenwicht zal ontstaan. Dit proces kan met veel stoorzenders gepaard gaan; de overgang bestaat niet alleen uit opvliegers! Veel voorkomend zijn gewrichtsklachten, een verstoord slaappatroon, hartkloppingen en somberheid. De ernst hiervan kan nogal verschillend zijn en de duur van deze transitiefase kan variëren van 4 tot 10 jaar. Steeds meer gynaecologen verwijzen hun dames in de overgang naar acupuncturisten.

De titel van deze lezing verwijst naar het beheersen van het vuur, wat – indien dit ongecontroleerd blijft branden – kan leiden tot vele onaangename klachten.

Met acupunctuur en Chinese kruiden kunnen vele klachten verlicht en opgelost worden. De lezing gaat overwegend over acupunctuur met kleine begrijpelijke uitstapjes naar de Chinese kruiden.

Gegevens

Datum:
19 april 2019
Tijd:
14:00 tot 20:00
Kosten:
€135

Locatie

Victoria Park Plaza Hotel, Amsterdam