Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit event is voorbij.

Sportblessures

18 januari 2019 14:00 tot 20:00

€135

Docent: Katinka van Duijn.

 

Deze dag zal gaan over sportblessures.

Iedere acupuncturist wordt in de praktijk geconfronteerd met musculoskeletale aandoeningen. Denk hierbij aan schouder, elleboog, knie en heup klachten.

Vaak worden deze veroorzaakt door het beoefenen van een sport, zoals bijvoorbeeld hardlopen, tennis, zwemmen, fietsen of gewoon wandelen, dansen en nog veel meer.

Maar het kan ook het gevolg zijn van het beroep wat men uitoefent, en dan met name de eenzijdige belasting. Bijvoorbeeld kappers, verpleegkundigen, schilders, stukadoors, mensen die veel met computers werken, mensen die in de horeca werken etc.

Tijdens deze dag behandelen we zowel de Westerse als Chinese etiologie en pathologie van de diverse blessures.

Mogelijkheden van behandelingen worden besproken en gedemonstreerd.

Deze dag kan ook heel interessant zijn voor eenieder die zich wil bekwamen/ verdiepen in musculoskeletale klachten.

 

 

Katinka van Duijn is als bestuurslid en docent verbonden aan de TCMA en TCM-postgraduate. Ze werkt sinds 15 jaar als acupuncturist en herbalist in haar praktijk in Leiden.

Ze heeft jaren als fysiotherapeut gewerkt en in die tijd en later als acupuncturist heeft ze diverse sporters en sportploegen begeleid.

Om de ontwikkelingen te volgen en zo goed mogelijk iedereen te helpen met hun klachten, heeft ze diverse opleidingen gevolgd in het binnen-en buitenland gevolgd.

Gegevens

Datum:
18 januari 2019
Tijd:
14:00 tot 20:00
Kosten:
€135

Locatie

Victoria Park Plaza Hotel, Amsterdam