Laden Cursussen

« Alle Cursussen

Tweejarige Kruidenopleiding

11 februari 2022 tot 7 oktober 2023

Kruidenopleiding TCM-postgraduate & TCMA

Meesterschap op het gebied van Chinese kruiden ligt nu binnen jouw handbereik. Door onze twee jarige opleiding te volgen, word je niet slechts een meester maar een echte vakman/vrouw.
Dit is een opleiding op HBO niveau, die alleen te volgen is door afgestudeerde acupuncturisten, met een diploma dat door de NVA of Zhong erkend wordt.

Het minimum aantal deelnemers aan de opleiding bedraagt 10 studenten, het maximum aantal deelnemers is 20 studenten.
Dit vakmanschap maak je je eigen tijdens de intensieve kruidenopleiding. Elk studiejaar bestaat uit 8 lesweekends. De studiebelasting bedraagt circa 5 uur per week. We starten in het eerste jaar met 2 theorielesweekends. Vervolgens krijg je elke lesdag na het theoretische deel dagelijks een live-patiënt waardoor je direct de theorie in de praktijk kunt brengen. Dit unieke concept maakt dat je sneller zelf met de kruiden aan de slag kunt. Je ontvangt een uitgebreide syllabus. Op de syllabi rust het copyright van TCM Postgraduate.
Naast onze syllabi adviseren wij de boeken van Dan Bensky, t.w. Materia Medica en The Formula’s & Strategies.
Docenten met jarenlange ervaring maken je deelgenoot van hun meesterschap en vakmanschap. Geen recepttherapie maar werken met authentieke formules, waarbij je leert deze te modificeren. Kortom, jongleren met kruiden, gericht op de moderne mens met zijn/haar specifieke klachten. Uiteindelijk word jij de meester/vakman die een zeer gericht antwoord kan geven op de voorliggende gezondheidsproblematiek van de individuele patiënt.

De opleiding wordt afgesloten met een examen in oktober 2023. Mocht je hier niet voor slagen, kun je dit in overleg herkansen.

 

Wij zijn gestart op 11 februari. Je kunt je nu niet meer inschrijven. In januari 2024 begint de nieuwe opleiding.

De lessen zijn op vrijdag van 12-18 uur en op zaterdag van 10-17 uur. Op vrijdagen is er geen grote pauze, alleen koffie/theepauzes, op zaterdag is er tijd om uitgebreid te lunchen met elkaar. Klik hier voor het lesrooster.
Locatie is Hotel Mitland in Utrecht.

De prijs per studiejaar (2022 en 2023) is € 1895,-

 

Gebruik alleen de button direct hieronder voor inschrijven kruidenopleiding:

 

Inschrijven Kruidenopleiding

Gegevens

Begin:
11 februari 2022
Einde:
7 oktober

Locatie

Hotel Mitland
Arienslaan 1
Utrecht, 3573PT Nederland
+ Google Maps