Pak je koffers alvast maar in

We gaan ook weer een studiereis naar Portugal organiseren, maar eerst gaan wij naar CHINA!

Stagereis naar Beijing (China) TCM Postgraduate

Stagereis Beijing onder leiding van Gerard Smienk en Qian Cheng vindt plaats vanaf 11 oktober 2019 tot 25 oktober 2019. Voor de liefhebbers van China is er nog een mogelijkheid  om een optionele  reis te plannen naar bijv. Xian/Shanghai of een andere locatie. Bij voldoende belangstelling kan dit aanvullend worden geregeld.

 

Beschrijving stagereis 2019.

Op zaterdag 12 okt. arriveren we in Beijing, waarna transfer plaatsvindt naar het hotel. We verblijven  in het Traveller Inn Huaqiao Hotel  Beijing (3*), op loopafstand van het stageadres.  Na het inchecken volgt een welkomstdrankje en verkenning van de omgeving .

Vijf dagen accreditatie van de NVA, NAAV en Zhong

In Beijing kunt u uw vrije tijd prachtig benutten: bijv. fietsen door de hutong, bezoeken van tempelcomplexen en andere bezienswaardigheden, winkels en markten. In Beijing is zo ongeveer de hele wereld te koop voor een habbekrats. Uw reisbegeleiders kunnen u hierover uitstekend informeren en gaan graag met u mee om u alles te laten zien en proeven.  Het hotel-arrangement is op basis van logies/ontbijt. S’Avonds wordt normaliter gegeten in groepen, wie zin heeft gaat mee op de afgesproken tijd naar een restaurant in de buurt van het hotel. Vrijblijvend.

Stage

De stage start op maandagmorgen, vroeg opstaan, ontbijten en naar het hospitaal om 08.00 uur aanwezig. Stage is in de ochtend tot 12.00 uur. Daarna terug naar het hotel. Indien er een theoretische cursus op de middag is gepland (verplicht onderdeel van de stage), dan kunt u blijven eten in het International Acupuncture Trainingscentre. De theoretische onderwerpen worden in overleg met de deelnemersgroep vastgesteld. Alle werkdagen zijn soortgelijk, de andere middagen zijn vrij en worden ook in gezamenlijk overleg vastgesteld.

Cultuur

Op zondag 20 okt. gaan we naar de Grote Muur en de Ming Tombes. Daarnaast kunnen op de middagen andere bezienswaardigheden met openbaar vervoer worden gedaan zoals: Tian An Men Plein, Verboden Stad, Tempel  van de Hemel,  Lama Temple,  Zomerpaleis etc.

Optionele rondreis (3e week)

Voor de echte liefhebbers kan er een rondreis gepland worden naar Xian en Shanghai of elders in China.  Nadere informatie hierover op aanvraag.

Reissom (onder voorbehoud)

Programma A: 2 weken Beijing 1680 Euro. Op basis van 2-pers. kamer logies/ontbijt. Kosten stage 665 Euro. Visumkosten voor eigen rekening. U dient uw visum zelf aan te vragen (150 euro). Is gemakkelijk als E-visum. Toeslag 1 pers. kamer 260 Euro. Indien u een kamer wilt delen , dient u dat vroegtijdig aan te geven en tevens met wie.

Programma B: optioneel, nadere info volgt.

Inbegrepen bij de reiskosten

 • Logies ontbijt op basis van 2 persoonskamer in 3 / 4 sterren hotel in Beijing.
 • Vliegreis Amsterdam-Beijing-Amsterdam economy class.
 • Transfer vliegveld-hotel v.v.
 • Luchthaventoeslagen en vertrekbelasting in Amsterdam.
 • Bagagevrijdom tot 20 kg. per persoon.

Inbegrepen bij de rondreis

 • Transfers, volledig verzorgde excursies, begeleiding en entreekosten
 • Lunches, diners en maaltijden

Niet inbegrepen zijn:

 • Maaltijden tijdens de stage-periode. In Beijing goed en goedkoop.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vertrekbelasting China
 • Visumkosten
 • Fooien voor gids/chauffeur
 • Annulerings c.q. reisverzekering
 • Excursies en entreegelden tijdens de stageweken
 • Toeslag voor 1 persoons kamer.

Bedenk wel: U dient een geldig paspoort te hebben (geldig tot 6 maand na vertrek uit China). U mag uw partner meenemen,  U combineert stage met vakantie en kennismaking met een prachtige cultuur. Voor de aftrekbaarheid van diverse kosten: raadpleeg uw accountant.  De leiding is in handen van Qian Cheng (afkomstig uit Beijing) en Gerard Smienk. Samen hebben zij de nodige ervaring bij deze stages.