Over de kruidenopleiding

Zoals elk acupunctuur punt invloed heeft op het evenwicht tussen yin en yang, zo heeft ook elk kruid invloed op je energie. Kruiden werken heel krachtig. Je neemt ze in de vorm van thee, poeder of tabletten. Daardoor hebben ze een direct effect op je interne systeem.

Als je de basisopleiding aan TCMA hebt afgerond, is de 2-jarige kruidenopleiding een enorme verdieping. Je leert de werking van individuele kruiden en van de meest voorkomende formules kennen. Ook ontwikkel je de kunst om zelfstandig kruidenformules ‘op maat’ te maken. De kruidenopleiding betekent een geweldige uitbreiding van je kennis en je therapeutische arsenaal. Je hebt patiënten daardoor nog meer te bieden.

Opbouw

De kruidenopleiding bestaat uit 40 lesdagen verspreid over 2 jaar, in 20 blokken van vrijdag en zaterdag. Vanaf september 2017 wordt deze opleiding verzorgd door het samenwerkingsverband tussen OTCG en TCMA/TCM-Postgraduate. Zie voor verdere informatie over deze samenwerking het bericht hieronder.

In 2015 is een nieuwe kruidenopleiding van start gegaan!

De grensoverschrijdende 2-jarige Chinese kruidenopleiding CHE gaat weer van start, t.w. 15 september 2017!

Deze overkoepelende Chinese kruidenopleiding is 2 jaar terug van start gegaan door een initiatief van International Lectures, die samen met de opleidingen OTCG en TCM-Academie & TCM-postgraduate alsmede Yan Schroën de koppen bij elkaar hebben gestoken om een Chinese kruidenopleiding op te zetten, die zijn weerga niet kent. Wat een uitdaging! De tandem Nederland – België die al hun knowhow en didactiek bij elkaar gevoegd hebben om een grensoverschrijdende, kwalitatief hoogstaande en innovatieve kruidenopleiding op de rails te krijgen! Al snel bleek dat de ‘inhoudelijke visies’ van de partijen goed bij elkaar pasten en groeide de overtuiging dat wat er tot stand kon komen, grootser was dan wat iedere school afzonderlijk zou kunnen bieden.

In september 2017 gaat de cursus opnieuw van start en dit keer zullen uitsluitend OTCG en TCM-Academie & TCM-postgraduate inhoudelijk en organisatorisch deze kruidenkar gaan trekken. Het spreekt voor zich dat de Materia Medica aan de basis van de kruidenopleiding staat. Deze is in de ruime syllabi van OTCG en TCMA al goed en gestructureerd uitgewerkt. Deze syllabi zijn samengevoegd en zo ontstaat er een 2-jarige opleiding die we met recht een pareltje durven te noemen. De lessen zullen afwisselend op twee locaties plaatsvinden: Utrecht en Antwerpen en zullen worden verzorgd door meerder topdocenten.

Voor meer informatie: www.chinese-herbs-education.com